Προορισμοί

2 παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς Πάργα και Σύβοτα.

17 Αυγούστου 2018
lichnos-paralia

Η Πάργα και τα Σύβοτα τα τελευταία χρόνια, αποτελούν ένα προορισμό άκρως καλοκαιρινό και τουριστικό.

Το μέρος αυτό, το έχω επισκεφτεί 2 φορές μέχρι τώρα και πιθανολογώ, ότι θα τον ξανά επισκεφτώ κάποια στιγμή.

Την δεύτερη φορά που πήγα τα πράγματα ήταν λίγο πιο απλά ήξερα πλέον που θα πάω και που δεν θα πάω.

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο και να μιλήσω για 2 παραλίες που ξεχώρισα. Να γράψω δηλαδή, αυτά που δεν είχα διαβάσει κάπου πριν ξεκινήσω το ταξίδι.

Σκεπτόμενη, ότι δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που αναζητώ οργανωμένες παραλίες με beach bar, παρακάτω θα διαβάσεις τη δική μου αλήθεια και τις 2 παραλίες που ξεχώρισα.

#1 Παραλία: Μικρή Άμμος στα Σύβοτα.

Η καλύτερη παραλία που επισκέφτηκα στη Δυτική Ήπειρο. Οργανωμένη παραλία με ένα πολύ όμορφο beach bar, και εξυπηρετικό προσωπικό. Η θάλασσα πολύ καθαρή με κρύα αλλά και ζεστά ρεύματα, ο ήλιος σε ιδανικό σημείο για να μην σε ενοχλεί οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Ιδανική για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες. Παράλληλα, μπορείς να απολαύσεις και water sport.  Ένα αρνητικό που έχω είναι, ότι μέσα στη θάλασσα υπάρχουν μεγάλα κομμάτια πέτρας που θέλουν πολύ προσοχή καθώς μπαίνεις.

Αν μένεις στην Πάργα τότε βρίσκεσαι σε απόσταση 25 χιλιομέτρων, ενώ αν μένεις στα Σύβοτα η απόσταση είναι μόνο 2,8 χιλιόμετρα. Επίσης, θα βρεις εύκολα να παρκάρεις το αυτοκίνητο.

mikri-ammos-paralia

#2 Παραλία: Λύχνος στην Πάργα.

Μια εξίσου όμορφη παραλία δίπλα στην Πάργα, σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων. Στο Λύχνο έμεινα και τις 2 φορές, οπότε για μένα ήταν ιδανικό που είχα δίπλα μου μια τόσο όμορφη παραλία. Μέσα σε 2 χρόνια η παραλία πήρε μεγάλη ανάπτυξη και είναι σχεδόν όλη οργανωμένη. Θα την χαρακτήριζα μια κλασική καθαρή παραλία που σου προσφέρει, φαγητό, καφέ και ότι άλλο χρειαστείς. Και αυτή η παραλία διαθέτει εύκολο πάρκινγκ. Προτείνω επίσης, για φαγητό να επιλέξετε το εστιατόριο Porto Lichnos. Ένα εστιατόριο με θέα όλη την θάλασσα να απλώνεται κυριολεκτικά μπροστά σου, αλλά και πολύ νόστιμο και ποιοτικό φαγητό.

lichnos-paralia-1

Από εκεί και έπειτα, το γενικό σχόλιο είναι ότι όλες οι παραλίες αυτού του τόπου είναι εξαιρετικά καθαρές. Άλλωστε μιλάμε για Ιόνιο. Αξίζει να επισκεφτείτε, αν κάνετε τις διακοπές σας σε αυτό το μέρος, τις παραλίες Ζάβια, Καραβοστάσι, Σαρακίνικο.

Δεν θα παραλείψω να αναφερθώ στην παραλία Μπέλα Βράκα, στα Σύβοτα. Μια πολύ φημισμένη παραλία αλλά εγώ προσωπικά, απογοητεύτηκα όταν έφτασα εκεί. Πραγματικά υπέροχη αλλά εκτός από ομορφιά στα μάτια σου δεν έχει τίποτα άλλο.

Πρέπει να διασχίσεις ένα μεγάλο μέρος περπατώντας, για να φτάσεις την παραλία. Θα πρέπει σίγουρα να έχεις προμηθευτεί καφέ και νερό από πριν, γιατί εκεί δεν θα βρεις τίποτα, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που υπάρχουν είναι ιδιοκτησία ενός ξενοδοχείου, οπότε θα πρέπει να κουβαλήσεις μαζί σου και ομπρέλα. Κατά την άποψη μου δεν θα έμπαινα στη διαδικασία αυτή για κανένα λόγο. Πήγα την είδα έφυγα και δεν θα ξανά πάω αν δεν μάθω ότι έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Αυτά θα ήθελα να διαβάσω, μια πραγματική αλήθεια.

Κατά την δική μου γνώμη, όταν πηγαίνω διακοπές ψάχνω για παραλίες που εκτός από ομορφιά, να έχουν να μου προσφέρουν και τα απαραίτητα, έτσι ώστε να κουβαλήσω μαζί μου μόνο την τσάντα θαλάσσης.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply