Υγιεινή Διατροφή

5 οφέλη που θα έχετε αν τρώτε μέλι κάθε μέρα

5 Μαΐου 2018
meli

Το μέλι διαθέτει πολλές υπέροχες ιδιότητες και μπορεί να σας εξασφαλίσει πολλά οφέλη. Προσθέστε το στη καθημερινή διατροφή και θα δείτε πώς θα βελτιωθούν πολλές πτυχές της ζωής σας.

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε μερικά από τα οφέλη που θα έχετε αν τρώτε καθημερινά.

#1 Το δέρμα σας θα είναι πιο καθαρό

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες οι οποίες συνεισφέρουν στη βελτίωση του δέρματος.

#2 Αδυνάτισμα

Το μέλι θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Αν και κανονικά πρέπει να προσπαθείτε να αποφεύγετε τα σάκχαρα όταν κάνετε δίαιτα, το μέλι στην πραγματικότητα συνιστάται.

Η διαφορά είναι ότι το σάκχαρο που περιέχει το μέλι δεν είναι το ίδιο με αυτό που περιέχουν οι καραμέλες και οι πρόχειρες τροφές. Επίσης, συνεισφέρει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και έτσι βοηθάει στην πιο γρήγορη καύση ενέργειας.

#3 Βελτίωση της μνήμης

Το μέλι συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, έχει αντιοξειδωτική δράση στο σώμα και επίσης βελτιώνει τη μνήμη.

Επιπλέον είναι καλό να γνωρίζετε ότι το μέλι περιέχει ασβέστιο. Το ασβέστιο απορροφάτε από τον εγκέφαλο και ενισχύει τις λειτουργίες του.

#4 Το μέλι θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα

Χάρη στο μέλι, θα μπορείτε να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα, επειδή συμβάλλει στην άνοδο των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα σας.

Απελευθερώνεται σεροτονίνη στο αίμα και το σώμα τη μετατρέπει σε μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που μας βοηθάει να αποκοιμηθούμε γρήγορα, έτσι μπορεί να συμβάλει σε έναν βαθύ ύπνο.

#5 Μειώνει τη νευρική ένταση

Το μέλι είναι ένα προϊόν που σας βοηθάει να ηρεμήσετε τα νεύρα σας και να μειώσετε την κούραση.

Χάρη στη γλυκόζη που περιέχει, την οποία οι νευρώνες σας χρειάζονται, το μέλι θα σας βοηθήσει να χαλαρώνετε πιο εύκολα. Επίσης, το μέλι βοηθάει στη μείωση των σπασμών καθώς και στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών διαταραχών.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι όλες οι εκδηλώσεις του άγχους -είτε συναισθηματικού, είτε ψυχολογικού, είτε σωματικού- μεταφράζονται σε μεταβολικό στρες στο σώμα.

Αυτό το είδος άγχους συνδέεται με μία από τις λειτουργίες των επινεφριδίων, τα οποία παράγουν αδρεναλίνη και κορτιζόλη. Διεγείρει την αποσύνθεση των μυϊκών πρωτεϊνών σε αμινοξέα, παράγοντας έτσι νέα σάκχαρα.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται όταν ο εγκέφαλος πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνει από καύσιμα. Έτσι, το μέλι κάνει το συκώτι να παράγει γλυκογόνο, δηλαδή το απόθεμα της ενέργειας στο οποίο βασίζεται ο εγκέφαλός σας για τις λειτουργίες του.

Σύμφωνα, λοιπόν με όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να τρώτε μέλι κάθε μέρα.

Πηγή: meygeia.gr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply