Σπίτι

5 συμβουλές για το σπίτι σου τον Σεπτέμβριο

6 Σεπτεμβρίου 2018
symvoules-gia-ton-septembrio

Η καταλληλότερη στιγμή για να φρεσκάρεις και να ανανεώσεις το σπίτι σου είναι τον Σεπτέμβριο.

Βρισκόμαστε στις αρχές του Σεπτεμβρίου αλλά και του Φθινοπώρου παράλληλα. Είναι η εποχή που θέτουμε στόχους, κάνουμε αλλαγές, και προετοιμάζουμε το σπίτι μας αλλά και την διάθεση μας για την νέα σεζόν που ξεκινά.

Κάθε Σεπτέμβριο προσπαθώ να συμμαζέψω το σπίτι να αλλάξω λίγο την διακόσμηση, όσο πιο οικονομικά γίνεται πάντα και να προετοιμαστώ για τον χειμώνα.

Στο άρθρο αυτό θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να πάρεις μια ιδέα τι μπορείς να κάνεις κι εσύ. (πιθανόν θα το κάνεις αλλά δεν πειράζει). Σκέψου πως είμαστε δύο φίλες που πίνουμε τον καφέ και συζητάμε τι δουλειές έχουμε να κάνουμε τον Σεπτέμβριο.

#1 Ξεκαθάρισμα ντουλάπας.

Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις αρχίσει να πέφτει λίγο η θερμοκρασία είναι να ξεκαθαρίσω την ντουλάπα και σιγά σιγά να βγάζω τα χειμερινά.

Τις πρώτες μέρες επικρατεί ένας μικρός πανικός γιατί θα πρέπει με κάποιο μαγικό τρόπο να υπάρχουν όλα τα ρούχα. Μια κρύο μια ζέστη δεν ξέρεις τι να φορέσεις, σε καταλαβαίνω!

Αυτό που κάνω συνήθως, είναι να αφήνω στην άκρη κάποια κομμάτια πιο καλοκαιρινά, έτσι ώστε να είμαι έτοιμη αν καμία μέρα είναι αρκετά ζεστή. Τα βάζω στο σημείο που θα τοποθετήσω τα πιο χοντρά ρούχα. Όταν πιάσει το κρύο, να μην ξανά ανακατέψω όλη την ντουλάπα.

Μέσα στο ξεκαθάρισμα φυσικά, με μεγάλη δυσκολία προσπαθώ να αποχωριστώ ρούχα, προσωπικά τα έχω ονοματίσει: «κι άμα το θελήσω να το βάλω;» Και κάπως έτσι πέρασαν κάποια χρόνια και δεν θέλησα να το βάλω, όποτε το αποχωρίζομαι επιτέλους!

#2 Καθάρισμα κουζίνας

Και όταν λέμε καθάρισμα εννοούμε γενικό. Τραβάω την κουζίνα, καθαρίζω ντουλάπια, απορροφητήρα και πλακάκια. Και φυσικά ξανά τοποθετώ τα τρόφιμα και ότι άλλο έχει φύγει από τη θέση του.

Κατά την διάρκεια του χρόνου προσπαθώ να τα φτιάχνω συχνά, έτσι ώστε να είναι καθαρά. Το καθάρισμα που απαιτείται τον Σεπτέμβριο όμως είναι διαφορετικό.

#3 Αλλαγές στη διακόσμηση

Αυτό τον μήνα η διάθεση όλων μας θέλει ανανέωση. Γι’ αυτό μια βόλτα στα ΙΚΕΑ δεν θα μου την γλυτώσει. Μα θα πάρω κανένα κουτάκι για να οργανώσω κάτι που μου έχει ξεφύγει ή κάτι καινούργιο που αγόρασα. Μα θα αλλάξω λίγο τους χρωματισμούς για να μπαίνουμε σε χρώματα φθινοπώρου. Ξέρετε στο σπίτι μου, κάθε εποχή προσπαθώ να έχω και τα κατάλληλα χρώματα. Όλο και κάτι θα χρειαστεί ανανέωση.

#4 Το βασικότερο όλων, γενική καθαριότητα του σπιτιού.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα αγόρι μου! Όλες λίγο πολύ το καλοκαίρι, κάνουμε τα απαραίτητα. Είτε λείπουμε στο εξοχικό, είτε βρισκόμαστε κάθε τρείς και λίγο στη θάλασσα κάνουμε κάποιες βασικές δουλειές, για να έχουμε ένα καθαρό σπίτι. Την περίοδο όμως αυτή πρέπει τα πράγματα να μπούνε στη θέση τους, γιατί θα μένουμε πλέον περισσότερες ώρες στο σπίτι μας.

#5 Προετοιμασία του εξωτερικού χώρου.

Αν ζεις σε πολυκατοικία τα πράγματα είναι απλά, καθαρίζεις την βεράντα σου μαζεύεις το τραπεζάκι σου, φτιάχνεις τα λουλούδια σου, που ομόρφυναν τον χώρο όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι. Σκοπός είναι να διαμορφώσεις την βεράντα σου, ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχεις για τον χειμώνα.

Αυτά κάνω κάθε τέτοια εποχή στο διαμέρισμα μου.

Εσύ ποιες δουλειές κάνεις;

Photo by rawpixel on Unsplash

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply