Σπίτι

5 τρόποι για να οργανώσετε την κουζίνα σας

18 Ιουνίου 2018
organosi-kouzinas

Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την κουζίνα σας σε πλήρη τάξη.

Στην κουζίνα όλων μας, συνηθίζεται να έχουμε ένα σωρό πράγματα, ανεξάρτητα κατά πόσο τα χρησιμοποιούμε.

Μια ανοργάνωτη κουζίνα προσθέτει κούραση. Ψάχνουμε να βρούμε ένα αντικείμενο και καταλήγουμε να δημιουργούμε μια τεράστια ακαταστασία. Την οποία φυσικά πρέπει να συμμαζέψουμε έπειτα. Γι’ αυτό παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές οργάνωσης, για να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη.

Διαχωριστές στα συρτάρια της κουζίνας.

Χρησιμοποιώντας διαχωριστές μέσα στα συρτάρια σας.  Θα μπορέσετε να βάλετε κάθε είδος σε ξέχωρη θέση. Όπως, μαχαιροπίρουνα, πιάτα και μπολ.

Με του διαχωριστές θα μπορείτε να βρείτε άμεσα αυτό που χρειάζεστε, γιατί πολύ απλά θα είναι όλα τα αντικείμενα στο οπτικό σας πεδίο.

Οργανώστε τα μπαχαρικά σας.

Στο ντουλάπι, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα, τοποθετήστε τα μπαχαρικά σας. Ιδανικότερη επιλογή είναι, τα βαζάκια να έχουν το ίδιο μέγεθος και κάθε βαζάκι να έχει το δικό του όνομα.

Γάντζους στις πόρτες των ντουλαπιών.

Ο ανεκμετάλλευτος χώρος στις πόρτες των ντουλαπιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρεμάσετε διάφορα αντικείμενα. Τοποθετήστε μικρά αντικείμενα, σκεφτείτε τον χώρο που καταλαμβάνουν σ ένα συρτάρι ή σ ένα ντουλάπι, και τι κερδίζετε αν είναι κρεμασμένα.  

Ράβδος για το ντουλάπι του νεροχύτη.

Τοποθετήστε ένα ράβδο στο κάτω ντουλάπι του νεροχύτη έτσι ώστε να κρεμάσετε εκεί διάφορα καθαριστικά και να μείνει χώρος στο κάτω μέρος.

Πλαστικά συρτάρια στο ψυγείο.

Τελευταίο και αγαπημένο μου. Από την στιγμή που το έκανα το ψυγείο δεν ξανά ανακατεύτηκε ποτέ. Από γνωστή αλυσίδα προμηθεύτηκα, κατάλληλα συρτάρια, και έτσι ξεχώρισα τα τενεκεδάκια, τα μικρά μπουκάλια και βάζα του ψυγείου. Όταν χρειάζεσαι κάτι που υπάρχει πίσω πίσω, απλά τραβάς το συρτάρι και το παίρνεις. Τόσο απλά.  

Ειδικά, αν η κουζίνα σας δεν είναι αρκετά μεγάλη οι έξυπνες λύσεις είναι ιδανικές.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply