Μακιγιάζ

5 βήματα καθαρισμού για τα πινέλα του μακιγιάζ

21 Νοεμβρίου 2017
pinela-makigiaz

Κακά τα ψέματα κι εσύ κι εγώ το κάνουμε, αμελούμε τον καθαρισμό των πινέλων του μακιγιάζ μας. Να πω την πικρή μου αλήθεια, πάντα υπόσχομαι κάθε φορά ότι θα το κάνω κάθε βδομάδα και μόνο μ αυτό δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ. Να που δεν πήγαινε άλλο γιατί μονό στόμα που δεν βγάλανε να μου φωνάξουν πλύνε μας επιτέλους. Έτσι, σήμερα θα σας μιλήσω πως τα περιποιούμαι εγώ, γιατί, ψυχή έχουν κι αυτά. Άλλωστε είναι υπεύθυνα για το τέλειο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας. Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα που ακολουθώ για να καθαρίσω τα πινέλα του μακιγιάζ.

Χαρούμενα τα πινέλα που ήρθαν στα χέρια μου για πλύσιμο η διαδικασία ξεκινά κάπως έτσι!

Ένα ένα κάτω από την βρύση

Πρώτο βήμα είναι να τα βρέξουμε. Βάζω το κάθε πινέλο ξεχωριστά κάτω από την βρύση και το βρέχω με την φορά των τριχών προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην περάσει νερό μέσα στο πινέλο και χαλάσει η κόλλα τους.

Καθαριστικό του ντεμακιγιάζ ή παιδικό σαπούνι

Αφού τα έχω βρέξει ρίχνω στο καθένα λίγο καθαριστικό σαπούνι προσώπου ή αν υπάρχει στο σπίτι παιδικό σαπούνι . Κάνω καθοδικές κινήσεις για να καθαριστούν από τα υπολείμματα των προϊόντων που έχουν ξεμείνει πάνω τους.

Ξεπλένουμε

Έπειτα αφού τα έχουμε καθαρίσει περνάμε στο ξέπλυμα τους, εκεί δίνουμε λίγο περισσότερη βαρύτητα γιατί πρέπει να φύγει και το παραμικρό υπόλειμμα. Αν τυχόν δω πως έχει μείνει κάτι, ρίχνω ξανά λίγο σαπούνι και το ξανά ξεπλένω.

Λίγο οινόπνευμα για απολύμανση

Αφότου τα έχω ξεπλύνει, σε ένα μικρό μπολ βάζω καθαρό λευκό οινόπνευμα και περνάω τα πινέλα από εκεί πριν τα βάλω να στεγνώσουν.

Στέγνωμα

Την παραπάνω διαδικασία την κάνω συνήθως βράδυ. Έχω έτοιμη μια καθαρή πετσέτα δίπλα μου έτσι ώστε, μόλις τελειώσω και με το οινόπνευμα τα τινάζω ελαφρώς και τα αφήνω πάνω στην πετσέτα να στεγνώσουν. Ποτέ όρθια για να μην τρέξει νερό στο εσωτερικό τους, είπαμε πρέπει να προσέχουμε την κόλλα τους.

Να τα δικά μου πινέλα μακιγιάζ

pinela-makeup

Extra tip: Και επειδή μεταξύ μας καλό θα ήταν να υπάρχει ειλικρίνεια και το ξέρεις κι εσύ κι εγώ πως δεν θα τα πλύνουμε την επόμενη βδομάδα ξανά. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για να αφαιρείς τα πολλά πολλά κάθε φορά που χρησιμοποιείς τα πινέλα σου.

Περιμένω τον δικό σου τρόπο καθαρισμού…

You Might Also Like

2 Σχόλια

  • Reply MARINA 26 Νοεμβρίου 2017 at 15:23

    ego ta pleno me plakA PRASINO SAPONIO KAI ENDIAMESA TO PLISIMOU I TA KAFARIZO ME OINOPMWMA KAI LIGO XRATI E ME ME MOROMANTOLA ALA AN TRIS I TESERIS MERES ME TO PRASINO SAPONI ANELIPOS

    • Reply cherry_blow 26 Νοεμβρίου 2017 at 16:23

      Καλησπέρα Μαρίνα, ευχαριστώ για το σχόλιο σου! Ωραία ιδέα το πράσινο σαπούνι δεν το είχα σκεφτεί, είναι φυσικό προϊόν και ενάντια στις δερματικές παθήσεις, ότι πρέπει για τα πινέλα. Θα δοκιμάσω να το χρησιμοποιήσω κι εγώ. Καλή συνέχεια!

    Leave a Reply