Σώμα

6 Συμβουλές για ασφαλή ηλιοθεραπεία.

15 Ιουνίου 2018
iliotherapia

Πώς να ενισχύσετε και να παρατείνετε το μαύρισμα, χωρίς να καταστρέψετε την επιδερμίδα σας.

Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση, ξεγνοιασιά, κοκτέιλ και φυσικά μαυρισμένη επιδερμίδα.

Είναι πολλοί οι λόγοι που μας αρέσει ο ήλιος. Ειδικότερα, στην Ελλάδα ο ήλιος είναι πολύς και είναι ένα κομμάτι του καλοκαιριού που λατρεύουμε.

Τα οφέλη του πολλά, όπως, αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης,  παράγει βιταμίνη D, η οποία κάνει καλό στον οργανισμό μας και πιο συγκεκριμένα, στα οστά και στο δέρμα. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη λάμψη που χαρίζει στο δέρμα.

Στις ακτίνες του ήλιου όμως, υπάρχουν και κάποια αρνητικά, όπως, ο κίνδυνος της πρόωρης γήρανσής του δέρματος και του καρκίνου του δέρματος. Για να αποφύγουμε αυτούς τους κινδύνους πρέπει να ακολουθήσουμε μερικές συμβουλές για ασφαλέστερη ηλιοθεραπεία.

1 Αποφύγετε την τεχνητή ηλιοθεραπεία σε κρεβάτια μαυρίσματος (σολάριουμ).

Οι λάμπες του σολάριουμ εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία UVA ωθώντας  τα κύτταρα να παράγουν την χρωστική ουσία μελανίνη, έτσι ώστε το δέρμα να εμφανίζεται μαυρισμένο. Να σημειώσουμε εδώ, πως η ακτίνα UVA είναι πιο ελαφριά από την ακτίνα UVB η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και για το καρκίνο του δέρματος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ακτίνα UVA δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα. Γενικότερα, κάθε φορά που το δέρμα μας εκτίθεται σε τεχνητές ακτίνες UV προκαλούνται βλάβες στα κύτταρα του δέρματος.

2 Εφαρμόστε το σωστό αντηλιακό. 

Μην ψάχνεται απλώς να έχει δείκτη προστασίας SPF. Να δίνεται προσοχή ότι αναγράφεται προστασία από την UVA ακτίνα και να γνωρίζεται πως τα αντηλιακά με SPF 30, φιλτράρουν το 97% της ακτίνας UVB ενώ τα αντηλιακά με SPF 50, φιλτράρουν το 98%.

Σας προτείνω το αντηλιακό γαλάκτωμα με υαλουρονικό οξύ της Vichy Ideal Soleil SPF 30

antiliako

Βρείτε το εδώ: http://mikk.ro/BNnZ

3 Μην εκτίθεστε πολύ ώρα στον ήλιο.

Το δέρμα σας κάποια στιγμή σταματά την παραγωγή μελανίνης, τη χρωστική ουσία μαυρίσματος, με αποτέλεσμα να μην έχετε κανένα όφελος, από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Κάθε οργανισμός έχει τον δικό του χρόνο που σταματά να παράγει μελανίνης. Συνήθως, αυτός ο χρόνος είναι δύο με τρείς ώρες.

4 Κάντε διάλλειμα από την ηλιοθεραπεία. 

Παραμείνετε στη σκιά για λίγη ώρα μετά την έκθεση στον ήλιο, αυτό έχει σκοπό να μειώσει την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και να αποφύγετε κάποιο έγκαυμα. Το αποτέλεσμα του; πιο υγιές μαύρισμα.

5 Μη Χρησιμοποιείτε κρέμες επιτάχυνσής μαυρίσματος. 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια κρέμα που είναι ικανή, να κάνει τον οργανισμό να παράγει επιπλέον μελανίνη.

6 Καταναλώστε φαγητά φιλικά προς τον ήλιο.

Ορισμένα τρόφιμα αυξάνουν το λυκοπένιο, την κόκκινη χρωστική η οποία ανήκει στα καροτενοειδή τροφίμα. Την περιέχουν, τα κόκκινα λαχανικά όπως, οι ντομάτες, τα καρότα και τα κόκκινα φρούτα όπως, το καρπούζι αλλά, όχι οι φράουλες και τα κεράσια. Πρόκειται, για ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την προστασία από τον ήλιο. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply