Πρόσωπο

8 λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας.

19 Φεβρουαρίου 2019
lathi-ston-katharismo-tou-prosopou

Το ξέρεις κι εσύ, το ξέρω κι εγώ, το ξέρουμε όλες μας πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας.

Το ζητούμενο είναι το κάνουμε σωστά;

Σήμερα θα δούμε τα 7+1 λάθη που κάνουμε κατά τον καθαρισμό του προσώπου.


1. Δεν πλένουμε τα χέρια μας.

Καθημερινά τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα, τα οποία φυσικά και έχουν πολλά και διαφορετικά μικρόβια. Σκεφτείτε τώρα πως αν δεν έχουμε πλύνει τα χέρια όλα αυτά θα μεταφερθούν στο πρόσωπο μας.


2. Ξεχνάμε το ντεμακιγιάζ πριν από τον καθαρισμό.

Θέλοντας και μη αν πρώτα δεν αφαιρέσουμε το μακιγιάζ που έχουμε να ελαφρύνουμε κάπως την επιδερμίδα μας τότε πως θα πετύχουμε σωστό καθαρισμό προσώπου; Άρα, πρώτα απομακρύνουμε όλα όσα έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπο και έπειτα χρησιμοποιούμε το προϊόν καθαρισμού που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας μας.

Διαβάστε επίσης: La Rosche-Posay: Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ


3. Δεν χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα για τα μάτια.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητη, για το λόγο αυτό το ντεμακιγιάζ τους πρέπει να γίνεται με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα και ιδανικά με διφασικές συνθέσεις.


4. Αμελούμε την περιοχή του λαιμού.

Ο λαιμός συνήθως είναι μια περιοχή που συχνά ξεχνάμε να ενυδατώσουμε και να περιποιηθούμε. Γνωρίζουμε όμως πλέον πόσο σημαντικό είναι να ενυδατώνουμε καθημερινά την συγκεκριμένη περιοχή για να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση, αν και εφόσον το κάνεις μη ξεχάσεις να τη καθαρίσεις κιόλας!


5. Χρησιμοποιούμε  ζεστό νερό.

Θεωρούμε πως με το ζεστό-καυτό νερό ανοίγουν οι πόροι, το μόνο όμως που γίνεται σε αυτή την περίπτωση είναι να χάνεται πολύτιμη υγρασία, γιατί αφαιρούνται από την κεράτινη στιβάδα τα φυσικά της λιπίδια. Το ιδανικότερο είναι εναλλαγές χλιαρού νερού και δροσερού στο τέλος.


6. Δεν σκουπιζόμαστε σωστά.

Σκεφτείτε τις φορές που πήγατε σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς με τι σας σκούπισαν την επιδερμίδα; Με μια πετσέτα; Όχι απλά και ταμποναριστά με ένα χαρτομάντηλο!    Ο λόγος είναι γιατί δεν θέλουμε να τραυματίσουμε την επιδερμίδα αλλά και να αποφύγουμε τα βακτήρια που μπορεί να περιέχει η νωπή πετσέτα του μπάνιου.


7. Δεν ξεπλένουμε σωστά.

Βιαζόμαστε να τελειώσουμε την διαδικασία με αποτέλεσμα να ξεπλένουμε γρήγορα το πρόσωπό μας αφήνοντας κατάλοιπα, στις ρίζες των μαλλιών στις γωνίες της μύτης αλλά και κάτω από το πιγούνι. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να φράξουν οι πόροι και να εμφανιστούν σπυράκια.


8. Αφήνουμε την ενυδάτωση για αργότερα.

Στη διάθεση μας έχουμε 1 λεπτό περίπου, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να αποκαταστήσουμε τα επίπεδα υγρασίας στην κεράτινη στιβάδα. Αν το δέρμα μας στεγνώσει το πιο πιθανό είναι το ενυδατικό προϊόν να παραμείνει στην επιφάνεια χωρίς να εισχωρήσει εσωτερικά, όπως όταν το πρόσωπο είναι νωπό ακόμη.

Πηγή.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply