Μακιγιάζ

Concealer: Ένα εργαλείο του μακιγιάζ.

29 Σεπτεμβρίου 2017

Υπάρχει άραγε πιο βασικό προϊόν απ το concealer; Προσωπικά το χρησιμοποιώ στο καθημερινό μου μακιγιάζ γιατί κρύβει και διορθώνει τις ατέλειες. Χρειάζεται όμως προσοχή στη σωστή απόχρωση που θα διαλέξουμε, συνήθως επιλέγουμε 2 τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα μας.

Για να είμαστε όμως βέβαιες ότι διαλέγουμε τη σωστή απόχρωση, πριν το αγοράσουμε καλό θα ήταν να κάναμε μια δοκιμή στο λαιμό κάτω από το πιγούνι. Οι περισσότερες έχουμε στο μυαλό μας πως το concealer το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους, τα τελευταία χρόνια όμως βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις εταιρίες καλλυντικών να παρουσιάζουν χρωματιστά concealer εν ονόματι color corrector, είτε ξεχωριστά το κάθε χρώμα είτε σε παλέτες.

Ας δούμε μαζί τα πιο συνηθισμένα χρώματα που επικρατούν και βοηθούν περισσότερο σ’ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας.

#1 Πράσινο:

Το πράσινο concealer χρησιμοποιείται για να καλύψει κοκκινίλες, σπυράκια και ερυθρότητα.

#2 Κίτρινο:

Το κίτρινο concealer χρησιμοποιείται για να καλύψει τους μαύρους κύκλους, μελανά σημεία και μωβ κηλίδες.

#3 Μωβ:

Το μωβ concealer χρησιμοποιείται για να δώσει λάμψη, ζωντάνια και να βελτιστοποιήσει κάθε κιτρινωπή ατέλεια, εφαρμόζεται συνήθως κάνοντας γραμμές στο μέτωπο, ζυγωματικά και στις άκρες του προσώπου.

Γενικά, χρησιμοποιούμε ένα χρωματισμό αντίθετο από αυτό που θέλουμε να καλύψουμε για να εξουδετερώσουμε. Τα χρωματιστά concealer τοποθετούνται τοπικά όπου υπάρχει ατέλεια μετά την ενυδάτωση και πριν την βάση, για καλύτερη εφαρμογή αφού βάλουμε το προϊόν το απλώνουμε ταμποναριστά με τα δάκτυλα μας .

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply