Τρόπος ζωής

Φυτικά έλαια: Οι ιδιότητες και η χρήση τους.

4 Νοεμβρίου 2017
fytika-elaia

Τα τελευταία τρία χρόνια όλες έχουμε στραφεί στην εναλλακτική περιποίηση ή έχουμε τουλάχιστον δοκιμάσει διάφορα έλαια για την προσωπική μας περιποίηση. Είναι πολύ πιο οικονομικός τρόπος για να φροντίζεις τον εαυτό σου. Σίγουρα είναι και πιο υγιεινός από τη στιγμή που ξέρεις ότι αυτό που εφαρμόζεις στο δέρμα ή τα μαλλιά σου είναι 100% φυτικό προϊόν από ότι μία κρέμα διάφορων εταιρειών.

Το θέμα όμως είναι να επιλέξεις το σωστό έλαιο ανάλογα με τις ανάγκες σου. Το δεδομένο είναι πως όλα τα είδη ελαίων θα σου προσφέρουν ενυδάτωση. Όμως, το κάθε ένα έχει διαφορετικές ιδιότητες.

Φυσικά πρέπει να γνωρίζεις να το εφαρμόζεις σωστά. Για παράδειγμα, για ξηρές/ευαίσθητες επιδερμίδες το εφαρμόζεις μετά τον βραδινό καθαρισμό προσώπου σου, σε συνδυασμό με την κρέμα νυκτός σου. Αναμιγνύεις λίγες σταγόνες του ελαίου με την κρέμα και εφαρμόζεις. Το αντίστοιχο κάνεις και εάν έχεις κανονική/μικτή επιδερμίδα. Η μόνη διαφορά είναι η ποσότητα του ελαίου που θα χρησιμοποιήσεις. Σίγουρα μία ξηρή/ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση.

Τα πιο δημοφιλή φυτικά έλαια

Θα τα βρείτε εύκολα σε μαγαζιά τέτοιου είδους και μπορείτε να διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς βάση των ιδιοτήτων τους.

Καστορέλαιο (Castoroil)

Βοηθά τους θύλακες της τρίχας να αναπτυχθούν. Πιο συχνά εφαρμόζεται στα φρύδια σε περίπτωση που υπάρχει αραίωση στην περιοχή. Χρησιμοποιείται επίσης στα μαλλιά και στις βλεφαρίδες. Η εφαρμογή καλό είναι να γίνεται το βράδυ.

Έλαιο Jojoba( Jojoba Oil)

Θα το βρείτε σε πολλά προϊόντα κυρίως για τα μαλλιά. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κατά της ξηροδερμίας.Επίσης, το εφαρμόζετε στο δέρμα σας, πρόσωπο ή και σώμα. Βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος και εμποδίζει στην εμφάνιση ρυτίδων.

Δαφνέλαιο(Laurrier Oil)

Το εφαρμόζετε στα μαλλιά σας. Τρέφει, δυναμώνει και αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και πιτυρίασης.

Έλαιο καρύδας(Coconut Oil)

Το έλαιο αυτό έχει πολλές χρήσεις. Προσφέρει λάμψη, έχει αντιγηραντική και αντιοξειδωτική ιδιότητα. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο δέρμα, στα μαλλιά αλλά και στα χείλη ως lipbalm.

Είναι μαγικός ο κόσμος των ελαίων. Μήπως ήρθε η ώρα να τον ανακαλύψεις; Ελπίζω αυτά που αναφέρω, τα οποία είναι και τα βασικά για να ξεκινήσεις, να σε παρακινήσουν.

Περιμένω τα σχόλιά σας και προτάσεις και για άλλα έλαια που γνωρίζετε, πιο σπάνια.

Guest Post:Mary.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 4 αιθέρια έλαια που θεραπεύουν τα μαλλιά - Cherry Blow 5 Μαΐου 2018 at 20:15

    […] Διαβάστε επίσης: Φυτικά έλαια: Οι ιδιότητες και η χρήση τους. […]

  • Leave a Reply