Πρόσωπο

Καθαρισμός προσώπου: Ευχάριστη ή επίπονη διαδικασία;

5 Δεκεμβρίου 2017
katharismos-prosopou

Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια λόγω εφηβείας είχα αρκετό σμήγμα και σπυράκια στο πρόσωπο. Ένα θέαμα που δεν με ευχαριστούσε καθόλου. Τότε αποφάσισα να κάνω πρώτη φορά καθαρισμό προσώπου. Με μια λέξη θα το χαρακτήριζα τότε την πιο απαίσια και επίπονη επιλογή που είχα κάνει. Επίσης, θυμάμαι πόσο στραβά είχα πάρει το θέμα του καθαρισμού και μετά δεν με ένοιαζε καθόλου αν έχω σπυράκια και το πρόσωπο μου δεν λάμπει. Έτσι, αποφάσισα ότι δεν θα ξανά βάλω τον εαυτό μου σ αυτή την διαδικασία. Όλο αυτό μέχρι πριν ένα χρόνο. Μέσα από μια συζήτηση που είχα με μια φίλη εμπιστεύτηκα την αισθητικό που πήγαινε και η ίδια, γιατί το κακό με το πρόσωπο μου είχε παραγίνει. Το αποτέλεσμα του καθαρισμού ήταν απλά υπέροχο.

Για το λόγο αυτό σήμερα θα σας μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία και τα οφέλη που είδα αφότου ξεκίνησα να κάνω καθαρισμό, αλλά και την σύγκριση της πρώτης μου επιλογής με την δεύτερη.

Ένα χρόνος λοιπόν πέρασε και πριν λίγες μέρες έκλεισα ραντεβού για τον καθαρισμό, (η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να το είχα κάνει σε λιγότερο διάστημα από ένα χρόνο).

Δερμοαπόξεση με διαμαντάκια VS Ατμός

Στον πρώτο καθαρισμό η τότε αισθητικός για να μου ανοίξει τους πόρους με είχε περίπου ένα 45λέπτο κάτω από τον ατμό, σε σημείο που δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Τώρα η αφαίρεση του σμήγματος ήταν η πιο ωραία διαδικασία που έχω κάνει. Η δερμοαπόξεση με διαμαντάκια, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, λειαίνει την επιδερμίδα, δίνει λάμψη στο πρόσωπο και βοηθά στη δημιουργία του κολλαγόνου. Η αίσθηση που σου αφήνει η διαδικασία είναι πολύ ευχάριστη. Σε κάνει να νιώθεις σαν να σου ρουφάει από το δέρμα ότι δεν χρειάζεται και το πιο σημαντικό; Δεν είναι καθόλου δυσάρεστο όσο το πνίξιμο που προκαλεί ο ατμός.

Δακτυλοπιέσεις VS Πάτημα πόρων

Οι περισσότερες φοβόμαστε να πάμε να κάνουμε καθαρισμό, γιατί υπάρχει ο προβληματισμός ότι μετά το πρόσωπο μας θα είναι γεμάτο κοκκινίλες και καθόλου λαμπερό. Λάθος! Αν γίνουν οι κατάλληλες δακτυλοπιέσεις στα σωστά σημεία το μοναδικό πρόβλημα που δημιουργείτε είναι η υπεραιμία εξ αιτίας της πίεσης που ασκείται.  Η οποία υποχωρεί στις περισσότερες περιπτώσεις σε λιγότερο από 24 ώρες. Έτσι, πριν κλείσεις το ραντεβού για καθαρισμό ενημερώσου, ρώτα για την αντίστοιχη εμπειρία που είχαν οι γνωστοί σου έτσι ώστε να σου συστήσουν την κατάλληλη αισθητικό στην περιοχή σου.

Καταπραϋντική και αντισηπτική μάσκα VS Ενυδατική κρέμα με χρώμα

Αφότου τελειώσει η διαδικασία πρέπει απαραίτητα να εφαρμοστεί στην επιδερμίδα σου μια καταπραϋντική και αντισηπτική μάσκα. Αφήνοντας το δέρμα καθαρό και αναζωογονημένο. Και όχι απλά μια ενυδατική κρέμα με χρώμα που και καλά θα ενυδατώσει το δέρμα μετά στον καθαρισμό. Αυτή η κρέμα θα τοποθετηθεί μόλις τελειώσει όλη η διαδικασία.

Μετά αυτό που έχεις να κάνει εσύ είναι να φροντίσεις το πρόσωπο σου. Να μην κάνεις μακιγιάζ για μία μέρα και να μην ρίξεις νερό. Το δέρμα σου θα είναι καθαρό γεμάτο υγεία και το αποτέλεσμα απλά καταπληκτικό. Συνέχισε λοιπόν όλα όσα έκανες μέχρι τότε και κάνε συνήθεια τον καθαρισμό προσώπου κάθε 6 μήνες περίπου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Το κλειδί είναι να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο που έχει σπουδάσει, έχει γνώσεις και πάνω απ όλα είναι έμπειρος.

Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία. Περιμένω να ακούσω και την δική σου.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply