Μαλλιά

Κούρεμα: Κάθε πότε πρέπει να κουρεύουμε τα μαλλιά μας για να είναι υγιή;

10 Μαρτίου 2018
kourema

Ένα από τα «όπλα» για την ομορφιά που διαθέτει κάθε γυναίκα είναι τα μαλλιά της. Πρέπει να τα φροντίζει, να είναι περιποιημένα καθώς έτσι θα νιώθει αλλά και θα είναι ακαταμάχητη.

Βασικός κανόνας για να έχουμε όλες λαμπερά μαλλιά είναι το κούρεμα της ψαλίδας στο σωστό χρόνο. Γενικά, επικρατεί η τάση τα μαλλιά να είναι μακριά. Οι περισσότερες γυναίκες παλεύουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους με αποτέλεσμα να αφήνουν στην άκρη το ραντεβού με τον κομμωτή.

Λάθος πρώτο, από κανένα επαγγελματία κομμωτή δεν θα ακούσεις την φράση «για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πρέπει να σταματήσεις κουρεύεσαι». Όχι, ο λόγος που δεν θα σου το πει δεν είναι γιατί θέλει να πηγαίνεις κάθε λίγο και λιγάκι στο κομμωτήριο. Θυμήσου, η τρίχα μεγαλώνει από την ρίζα και όχι στις άκρες. Αν δεν αφαιρείς την ψαλίδα, τις φθαρμένες άκρες, θα έχεις μαλλιά που θα χάνουν την λάμψη και την δύναμή τους. Παράλληλα όμως, υπάρχει κι ο αντίθετος μύθος, «αφού θέλεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πήγαινε κάθε μήνα για κούρεμα».

Η αλήθεια λοιπόν βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο σωστότερος χρόνος που πρέπει να επαναλαμβάνεις το ραντεβού με το κομμωτήριο είναι κατά μέσο όρο 6-8 εβδομάδες.

Τα μαλλιά χρειάζονται κούρεμα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών.

Τα φυσικά μαλλιά, που δεν έχουν υποστεί ταλαιπωρία. Τα μακριά, ίσια ή σγουρά μαλλιά καλό θα ήταν να τα κουρεύουμε κάθε 6 με 8 εβδομάδες.

Αν τα μαλλιά μας είναι καρέ, έχουν λεπτή τρίχα ή κάποιο φιλάρισμα τότε ιδανικός χρόνος είναι μέχρι 6 βδομάδες. Για να μην χάσουν το σχήμα τους.

Αν τώρα είσαι από τις γυναίκες που έχουν επιλέξει να είναι τα μαλλιά τους κοντά, τότε η μέγιστη διάρκεια μέχρι το επόμενο ραντεβού είναι ο ένας μήνας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όσες γυναίκες έχουν μαλλιά τα οποία είναι ταλαιπωρημένα και έχουν καταστραφεί.

Προσωπική μου εμπειρία είναι ότι όσες φορές αμέλησα να κουρέψω τα μαλλιά μου, τόσο συχνά όσο θα έπρεπε περνούσα αρκετή ταλαιπωρία. Γινόταν ατίθασα και την επόμενη μέρα του χτενίσματος φαινόταν εντελώς απεριποίητα.

Λατρεύω τα μαλλιά μου και μου αρέσει να πειραματίζομαι μαζί τους. Έχουν περάσει από πάνω τους σχεδόν όλες οι αποχρώσεις και σχεδόν όλα τα είδη κουρέματος. Από κοντό αγορέ, γαλλικό καρέ, καρέ και τώρα είμαι στη φάση που προσπαθώ να τα μακρύνω, γι αύτο κάθε 2μιση μήνες βρίσκομαι στο κομμωτήριο, βέβαια όλο αυτό μέχρι την επόμενη στιγμή που δεν θα αντέξω άλλο και θα κλείσω το ραντεβού για την αλλαγή.

Φρόντισε τα μαλλιά σου και άλλαξε διάθεση! Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φήμη ότι οι γυναίκες “ξεσπάνε” στα μαλλιά τους!!! 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply