Σκέψεις

Μη ξεχνάς πως κάθε άνθρωπος κάτι κουβαλάει μέσα του.

11 Ιουνίου 2018
anthropines-sxeses

Ανθρώπινες σχέσεις…! Κατά την γνώμη μου είναι ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια που πρέπει να διαχειριστείς κατά την διάρκεια της ζωής σου.

Κάθε άνθρωπος είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι αυτής της ζωής. Ανάγκη όλων είναι η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους.

Στο πέρας της ζωής σου θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους, με άλλους θα περάσεις πολλά χρόνια μαζί, με άλλους λιγότερα, κάποιοι άλλοι θα φύγουν σύντομα, αλλά θα υπάρξουν και μερικοί που θα μείνουν μέχρι το τέλος.

Από κάθε στάδιο της ζωής σου, όπως το σχολείο, η σχολή αργότερα, ο εργασιακός χώρος, η οικογένεια που θα δημιουργήσεις, η κοινωνική σου ζωή γενικότερα, θα έρθουν και θα φύγουν άνθρωποι.

Άλλοτε θα φταις εσύ, άλλοτε θα φταίνε εκείνοι και καμιά φορά θα φταίει η στιγμή. Ο χρόνος που θα τα φέρει έτσι ώστε να χαθείτε.

Στην πορεία αυτή, οι άνθρωποι, όλοι μας, έχουμε κατά την άποψη μου, ένα μεγάλο σφάλμα. Νομίζουμε πως εμείς έχουμε τα σημαντικά προβλήματα, ότι οι δικές μας σκέψεις είναι πιο σημαντικές, ότι τα βιώματα τα δικά μας είναι πιο σημαντικά. Συχνά, πέφτουμε σε σκέψεις όπως: «καλά κάθεται και ασχολείται με αυτό το θέμα, εγώ έχω πιο σοβαρά θέματα να λύσω».

Ώρα για σκέψη.

Έλα και αναλογίσου τώρα, πόσες φορές έπνιξες κάτι που αισθανόσουν γιατί πολύ απλά δεν ήθελες να μιλήσεις γι’ αυτό; Πόσες φόρες επίσης, σκέφτηκες ότι άδικα σε κρίνουν αν ήξεραν τι συνέβη στη ζωή σου;  Έτσι, κι εκείνοι οι άνθρωποι που κρίνεις και λες ότι δεν είναι σημαντικό αυτό που βιώνουν. Ίσως κάτι να έχουν μέσα τους, να τους βασανίζει και να μην μίλησαν ποτέ, κι εκεί να βρίσκεται η αιτία που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση.

Γνωστό σε όλους μας γνωμικό είναι, του Jackson Brown το οποίο λέει πως, «κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει».

Αν έχουμε αυτή την σκέψη κάθε φορά που πάμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για μια αντίδραση ή για την συμπεριφορά ενός ανθρώπου ακόμα και κοντινού μας, (το ότι έναν άνθρωπο τον θεωρούμε δικό μας, δεν σημαίνει ότι ξέρουμε ή θα έπρεπε να ξέρουμε τι είναι αυτό που βασανίζει κάποιες στιγμές τις σκέψεις του).

Τότε, ίσως δούμε πιο ανοιχτά μια κατάσταση και μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε στιγμές. Ας θυμόμαστε, πως όλοι μας, κρατάμε κομμάτια που μας έχουν πληγώσει, για εμάς και δεν θέλουμε να τα μοιραστούμε. Πριν κρίνεις κάνε παράδειγμα τον ίδιο σου τον εαυτό και ίσως τότε βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply