Σκέψεις

Μια φωτογραφία χιλιάδες συναισθήματα

16 Μαρτίου 2018
fotografia

Ζούμε στην εποχή της εικόνας, φωτογραφίες υπάρχουν παντού. Αναλογίστηκες ποτέ ποιος είναι ο αριθμός των φωτογραφιών που έχεις αποθηκευμένο στον υπολογιστή σου ή στο κινητό σου; Εγώ, έχω να σου πω ότι μετράω περίπου 25.000 φωτογραφίες.

Συχνά πυκνά όταν κάθομαι και θέλω να ξεφύγω λίγο από την δουλειά που κάνω κάθομαι και χαζεύω φωτογραφίες. Πόσες στιγμές αποτυπωμένες σ ένα κλικ; ικανές να προκαλούν πολλά συναισθήματα. Μ ένα μαγικό τρόπο βλέποντας μια φωτογραφία μεταφέρεσαι στο χρόνο και στον τόπο που βρέθηκες όταν την έβγαλες. Νιώθεις ξανά ότι ένιωσες τότε. Μια εικόνα είναι ικανή να σε κάνει να κλάψεις αλλά και να γελάσεις.

Φωτογραφία είναι η στιγμή που θέλεις να παγώσεις τον χρόνο και να την κρατήσεις για πάντα φυλαγμένη. Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ σπάνια θα πατήσω το κουμπί του delete σε μια φωτογραφία.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να έχεις τις τέλειες φωτογραφίες ούτε τον κατάλληλο φωτισμό, μόνο να περιέχουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Στις φωτογραφίες σου βέβαια μπορεί να υπάρχουν και πρόσωπα που δεν είναι πια στη ζωή σου. Γιατί, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τα έφερε έτσι η ζωή που «χάθηκαν» αλλά η φωτογραφία είναι εκεί να σου θυμίσει όλες τις στιγμές σας.

 Στο σπίτι μου επίσης, υπάρχουν αρκετές κορνίζες που διακοσμούν τον χώρο και τον διακοσμούν με τον καλύτερο τρόπο. Μου αποδεικνύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλω να τους έχω συνέχεια κοντά μου.

Οι φωτογραφίες κάνουν καλό και στην ψυχολογία σου, σκέψου τις στιγμές που δεν αισθάνεσαι καλά και νιώθεις μοναξιά, βλέποντας φωτογραφίες θυμάσαι τους ανθρώπους που σ αγαπάνε και ήταν εκεί σε όλες τις στιγμές σου και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Γεμίζεις με στιγμές ευτυχίας που έχεις ζήσει.

Συμπέρασμα, βγάλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς, απαθανάτισε τους αγαπημένους σου κράτα φυλαγμένες καλά όλες τις στιγμές. Θα σου πρότεινα να κρατήσεις ακόμη και φωτογραφίες που σε κάνουν να θυμάσαι άσχημες στιγμές, γιατί είναι αυτά που βίωσες αυτά που δημιούργησαν τον άνθρωπο που είσαι σήμερα!!!

«Ζωή δεν είναι οι μέρες που πέρασες, αλλά οι στιγμές που θυμάσαι» Βίκτωρ Ουγκώ. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply