Συνταγές

Μοσχάρι κοκκινιστό: Το φαγητό της Κυριακής

21 Απριλίου 2018
mosxari-kokkinisto

Μοσχάρι κοκκινιστό, το φαγητό που οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει με γιορτή ή με το τραπέζι της Κυριακής. Η μαμά μου το έφτιαχνε συνήθως Κυριακή ή αν είχαμε καλεσμένους για φαγητό. Έτσι, κι εγώ, επειδή με τον τρόπο που μεγαλώνεις, συνηθίζεις να συμπεριφέρεσαι, όταν έχω καλεσμένους το πρώτο φαγητό που μου έρχεται στο μυαλό να φτιάξω είναι το κοκκινιστό μοσχάρι. 

Μεγαλώσαμε όμως και θέλουμε να εξελίξουμε την συνταγή της μαμάς γι’ αυτό ψάχνοντας βρήκα την τέλεια συνταγή και πέτυχε! Ο Άκης Πετρτεζίκης είναι φοβερός σε ότι κάνει και ειδικά όταν οι συνταγές του συνοδεύονται με βίντεο. 

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή που έχω δοκιμάσει και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ.  

Υλικά για το Μοσχάρι κοκκινιστό:

1 κιλό Μοσχάρι κιλότο

3 στικ σέλερι

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

3 καρότα

60 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. Αλεύρι

Αλάτι – Πιπέρι

500 γρ. κόκκινο κρασί

2 κ.σ θυμάρι

1 κ. σ. πελτέ ντομάτας

800 γρ. ντομάτες

1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το σέλερι σε λεπτές φέτες.

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά. αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για να αλευρώσει το κρέας.

Προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το μοσχάρι.

Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μία βράση.

Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Σας προτρέπω να το δοκιμάσετε αύριο κιόλας, θα εντυπωσιάσετε στο Κυριακάτικο τραπέζι.

Περιμένω την άποψή σας για το φαγητό.

Πηγή: akispetretzikis.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply