Προορισμοί

Πήλιο: Ένας κοντινός και εύκολα προσβάσιμος προορισμός.

27 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι Τετάρτη ακόμη και είσαι στη δουλειά, η σκέψη σου τρέχει στις διακοπές σου. Θέλεις να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και ποια είναι η καλύτερη λύση από το να φύγεις για ένα διήμερο ή έστω να πας μία εκδρομή ώστε να γεμίσεις τις μπαταρίες σου; Για 2 μέρες μόνο δεν μπορείς να πας μακριά οπότε η ιδανική λύση είναι το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο.

Είναι μόλις  λίγη ώρα από τη Λάρισα και μπορείς να πας οδικώς. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνεις χρόνο από τη ξεκούρασή σου. Αυτή την εποχή είναι ένας πολύ ωραίος προορισμός εάν ο στόχος σου είναι να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Τα μέρη τα οποία μπορείς να μείνεις είναι πολλά. Εμείς θα μιλήσουμε όμως για τους πιο γνωστούς και δημοφιλής προορισμούς στο Πήλιο.

Πορταριά

Είναι ίσως από το πιο τουριστικό μέρος του Πηλίου. Βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από το Βόλο και μόλις 13 χιλ. από το χιονοδρομικό κέντρο.Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στην πλατεία των Τριών Ταξιαρχών και να απολαύσετε τον καφέ σας στην κεντρική πλατεία του χωριού «Μελίνα Μερκούρη». Τα καταλύματα που βρίσκονται στην περιοχή είναι πολλά και καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Μακρυνίτσα

Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ. Το χωριό είναι χτισμένο σε μία πλαγιά του Πηλίου πάνω από το Βόλο. Θα απολαύσετε τη βόλτα σας στα καλντερίμια του χωριού από την κεντρική πλατεία ως το ναό της  Παναγιάς. Στη πλατεία του χωριού θα πιείτε τον καφέ σας κάτω από τα πλατάνια και με πανοραμική θέα το Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Με τη διαμονή στο χωριό θα ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης αφού θα βρείτε από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι και ξενοδοχεία

Τσαγκαράδα

Για τους λάτρεις της φύσης είναι ιδανικός προορισμός αφού διαθέτει πλούσια βλάστηση από αιωνόβια καρποφόρα δέντρα και πανύψηλες καστανιές. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών τραβάει την προσοχή των επισκεπτών καθώς είναι παραδοσιακά χτισμένα. Είναι ένας προορισμός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα διότι είναι δίπλα σε παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου όπως η Αγριά και τα Καλά Νερά.

Μην το σκέφτεστε, αποφασίστε ποιο είναι το ιδανικό μέρος για εσάς και οργανώστε μία εκδρομή σύντομα.

Guest Post:Mary.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply