Τρόπος ζωής

Ποια τα 6 οφέλη που σου προσφέρει η γυμναστική.

25 Σεπτεμβρίου 2018
ofelh-gymnastikhs

Η γυμναστική είναι ένα δώρο για το σώμα μας. 

Ξέρω ότι το γνωρίζεις αλλά δεν παίρνεις την απόφαση να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι. Ίσως μετά από αυτό το άρθρο να το σκεφτείς λίγο διαφορετικά.

Πρόσφατα αν με παρακολουθείς και στο Instagram, θα είδες ή θα δεις εδώ μια φωτογραφία με εμένα ανάποδα!

Έχω περίπου 2 εβδομάδες που ξεκίνησα γυμναστήριο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη. Ναι, μου φαίνεται περίεργο που το λέω εγώ αυτό, γιατί τόσα χρόνια λες και ήμουν μαλωμένη με τη γυμναστική. Ανυπομονώ όμως τώρα να ξημερώσει και να ξανά βρεθώ στο κρεβάτι του Pilates.

Σε τι μας κάνει καλό τελικά η γυμναστική.

Δυνατότερο μυαλό

Η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο βελτιώνεται καθώς γυμνάζεσαι, έχοντας ως αποτέλεσμα την δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Επίσης, κατά την διάρκεια της γυμναστικής εκκρίνεται μια πρωτεΐνη, η καθεψίνη Β, η οποία σχετίζεται με την μνήμη και τις γνωστικές λειτουργίες.

Βελτίωση της διάθεσης

Από τα πιο σημαντικά οφέλη της γυμναστικής είναι αυτό της ανακούφισης από το στρες. Όλοι μας ο καθένας για το δικό του λόγο, έχουμε στρες. Κάνοντας γυμναστική όχι μόνο να βελτιώσεις τα επίπεδα του στρες, αλλά θα βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου και θα σου ανεβάσει την διάθεση. Μειώνοντας σημαντικά την κατάθλιψη.

Λαμπερό δέρμα

Η βελτίωση της ροής του αίματος, προσφέρει στο σώμα περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Αυτό συντελεί στο να κάνει την επιδερμίδα σου πιο υγιή και πιο λαμπερή.

Διαβάστε επίσης: Τρεις λόγοι που έκανα το πρωινό καθημερινή συνήθεια.

Νιώθεις πιο νέος

Με την γυμναστική κάνεις το σώμα σου να είναι πιο ευλύγιστο και βελτιώνεις την ισορροπία σου, αυτόματα αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο νέος και πιο σίγουρος.

Απώλεια κιλών

Εντάξει μην γελιόμαστε μεταξύ μας, κανείς δεν αδυνάτισε κάνοντας μόνο γυμναστική. Ο τέλειος συνδυασμός είναι να καταφέρεις να εντάξεις στην καθημερινότητα σου μια καλή και ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα τη σωματική δραστηριότητα.

Μήπως το σκέφτεσαι λίγο παραπάνω τώρα;

Μη χάνεις χρόνο ξεκίνα άμεσα και θα δεις το σώμα και την ψυχολογία σου να αλλάζουν.

Πηγή.

Photo by Alexander Mils on Unsplash

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply