Τρόπος ζωής

Πώς να απολαύσεις φέτος τις διακοπές.

24 Ιουλίου 2018
diakopes

Πως πέρασε ένας χρόνος και φτάσαμε να κανονίζουμε τις φετινές διακοπές, εγώ προσωπικά δεν ξέρω. Έφτασε και φέτος η ώρα, να ετοιμάσουμε βαλίτσα και να φύγουμε.

Άλλοι θα φύγουν για λίγες μέρες, άλλοι για πολλές, όπως και να έχει, το διάστημα των διακοπών είναι που περιμένουμε όλοι να απολαύσουμε.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα, απολαμβάνουμε τελικά τις διακοπές μας;

Ξεκινάμε το ταξίδι για τον προορισμό που διαλέξαμε με πολύ όρεξη και διάθεση. Μια διάθεση που πρέπει να κρατήσουμε σε όλη την διάρκεια των διακοπών.

Παρακάτω θα σου μιλήσω για μερικές συμβουλές, που καλό θα ήταν να κάνεις για να περάσεις πιο ξέγνοιαστα στις διακοπές σου.

Συμβουλή #1

Πριν φύγεις από την δουλειά κοίταξε να έχεις οργανώσει ένα πλάνο, για τις υποχρεώσεις που είναι πιθανό να εμφανιστούν. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να προετοιμάσεις τους συναδέλφους σου, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση χωρίς να χρειαστεί να σε ενοχλήσουν.

Συμβουλή #2

Αν η δουλειά σου απαιτεί συνεργασία με εξωτερικούς ανθρώπους, φρόντισε να ενημερώσεις για το διάστημα που θα λείπεις. Με αυτό θα πετύχεις να κλείσεις εκκρεμότητες αλλά και να προγραμματίσεις τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν όταν επιστρέψεις.

Συμβουλή #3

Προσπάθησε να βρεις χρόνο για να κάνεις κάποιες δουλειές που θα πρέπει να παραδοθούν όταν γυρίσεις στο γραφείο. Για σκέψου δεν είναι καλύτερο την πρώτη μέρα να κάνεις λιγότερη δουλειά;

Συμβουλή #4

Απολαύστε τη κάθε στιγμή χωρίς άγχος. Τώρα, βρίσκεστε σε διακοπές, δηλαδή κάνετε ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα. Αυτό το διάλλειμα θα πρέπει να μην έχει πίεση και άγχος. Σκεφτείτε απλά, διακοπές είμαι, ότι προλάβω να κάνω, όποιο μέρος προλάβω να δω θα κοιτάξω να γευτώ όμως κάθε λεπτό που περνάει.

Πέρυσι περίμενα τις διακοπές πως και πως, ήταν επιτακτική ανάγκη η απομάκρυνση από την καθημερινότητα. Ακολούθησα την συμβουλή #4 και κατάφερα να νιώσω ότι η μέρα είναι πολύ μεγάλη και ότι έκανα πολλά πράγματα, γιατί απλά και μόνο δεν σκέφτηκα ποτέ τον χρόνο.

Συμβουλή #5

Και η πιο σημαντική, αφήστε το κινητό στην τσάντα. Το κινητό στις διακοπές πρέπει να λειτουργεί μόνο σαν βοηθός. Βρίσκεστε σε ένα άγνωστο μέρος και λογικό είναι να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες. Αφήστε το στην άκρη όμως για το υπόλοιπο, μην δαπανάτε την στιγμή σε αυτό που μπορείτε να κάνετε όλο το χρόνο.

Αυτά από μένα, σας  εύχομαι ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε να περάστε πολύ όμορφα.

Καλές διακοπές!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply