Πρόσωπο

Serum: Αυτές οι επιδερμίδες το έχουν ανάγκη

12 Οκτωβρίου 2018
serum

5 πράγματα που δεν γνωρίζεται για τα serum και τι είναι καλό για εσάς.

Ποιες επιδερμίδες έχουν ανάγκη τα serum;

Για μια ολοκληρωμένη περιποίηση της επιδερμίδας κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται τον κατάλληλο ορό (serum). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται χωρίς παύση όλους τους μήνες, γιατί η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται τόσο από εξωτερικές επιθέσεις, όπως το κρύο ή η ζέστη, όσο και από εσωτερικές, όπως το στρες ή κάποιες ορμονικές αλλαγές.

Να αντικαταστήσω την ενυδατική μου με serum;

Τα serum δρουν βαθιά στην επιδερμίδα χάρη στη συμπυκνωμένη σύνθεσή τους, παρόλα αυτά δεν ενυδατώνουν αρκετά την εξωτερική επιδερμίδα. Για τις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα ο ορός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνος του, ενώ για τις γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα κάτω από την ενυδατική.

Ποια ώρα της μέρας είναι καλύτερα να εφαρμόσω το serum;

Για καλύτερο αποτέλεσμα, πρωί ή και το βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου και πριν εφαρμόσεις την ενυδατική.

Διαβάστε επίσης: Konjac Sponge: Το φυσικό σφουγγάρι που καθαρίζει το πρόσωπο.

Να χρησιμοποιήσω το ίδιο serum σε όλες τις ηλικίες;

Η απάντηση εδώ είναι προφανής. Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες. Στη δεκαετία των 20 το δέρμα έχει μια τάση να αφυδατώνεται λόγω των ορμονών. Ένα serum μπορεί να σου προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζεσαι. Στη δεκαετία των 30, ο μεταβολισμός αρχίζει την επιβράδυνση και έτσι πρέπει να βοηθήσουμε στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Επιλέξτε ένα ορό που θα είναι πλούσιος σε υαλουρονικό οξύ, όπου θα στηρίξει τις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Στα 40 η επιδερμίδα μας απαιτεί ένα ορό με περισσότερα συστατικά όπως, η ρετινόλη που βοηθά τον κυτταρικό μεταβολισμό και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Και, καθώς τα χρόνια περνούν ο ορός, που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και λιπίδια.

Ποια συστατικά να προσέξω;

Κύρια συστατικά είναι η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον, προσέξτε να περιέχει εκχυλίσματα από χαβιάρι καθώς περιέχει πρωτεΐνες που θρέφουν και ενεργοποιούν το δέρμα, βιταμίνη C  για την μείωση των κηλίδων και πολύτιμους λίθους, όπως για παράδειγμα, διαμάντια που δίνουν λάμψη στο δέρμα.

Πηγή

Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply