Προορισμοί

Σπηλιά Κισσάβου: Γιατί αξίζει να την επισκεφτείς.

4 Φεβρουαρίου 2018
spilia-kissavou

Πριν κάποια χρόνια ήταν μια μέρα από αυτές που δεν σε χωράει το σπίτι και το μόνο που θέλεις είναι να βγεις και να πας μια βόλτα. Έτσι, η βόλτα μου εκείνη την ημέρα έγινε στη Σπηλιά Λάρισας. Μόλις 30 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, πολύ κοντά για να μην έχω ξανά πάει! Έκτοτε, πήγα αρκετές φορές και καλοκαίρι αλλά και χειμώνα!

Σπηλιά Κισσάβου

Το χωριό της Σπηλιάς βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρα. Με σχετικά εύκολη ανάβαση στο βουνό αλλά και την εικόνα της φύσης μαγευτική. Μπαίνοντας στο χωριό θα βρείτε ταβέρνες με νόστιμο φαγητό και με θέα τον κάμπο χαμηλά. Χορταίνεις μόνο και μόνο από αυτό που βλέπει το μάτι σου! Υπάρχει και παιδική χαρά για να παίζουν τα παιδιά. Ένα πολύ όμορφο χωριό για να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις!

Το καλοκαίρι η Σπηλιά είναι μια κοντινή ανάσα δροσιάς από την ζεστή Λάρισα. Θα εντυπωσιαστείτε αν πάτε καλοκαίρι από τον κόσμο που βρίσκεται εκεί. Επίσης, η σπηλιά φημίζετε και για την παραγωγή της ντομάτας. Δεν θα σας μιλήσω για το τι ιστορικά σημεία υπάρχουν επειδή μόνο τα έχω διαβάσει, δεν τα επισκέφτηκα και δεν τα ξέρω το μόνο που έχω να σας πω είναι πως αν θέλετε μια Κυριακάτικη ή γενικά μια απόδραση είναι ιδανικός προορισμός. Αν βρεθείτε στη Σπηλιά χειμώνα μην χάσετε την ευκαιρία να πάτε στο καταφύγιο του Κισσάβου σε κοντινή απόσταση από τη Σπηλιά.

spilia-larissas

Πραγματικά, εκεί θα σας πιάσει δέος με αυτό που θα αντικρύσετε, στα 1.600 μέτρα πλέον υψόμετρο. Έχετε τον Όλυμπο απέναντι σας και μοιάζει τόσο μικρός αλλά και τόσο μεγάλος ταυτόχρονα. Το μάτι σας βλέπει όλα τα παράλια μέχρι το Λιτόχωρο. Έχεις την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο πάνω παρά μόνο ουρανός. Δίπλα διακρίνονται οι κορυφές των βουνών. Αν είσαι λάτρης της φύσης δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστείς με αυτά που θα δεις.

Αυτή ήταν η δική μου άποψη για την Σπηλιά αν έχεις πάει ή πρόκειται να πας περιμένω και τη δική σου εμπειρία.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply