Υγιεινή Διατροφή

Τρεις Λόγοι που έκανα το πρωινό καθημερινή συνήθεια.

15 Σεπτεμβρίου 2017
Εκεί που βρίσκεσαι στην αγκαλιά του Μορφέα ακούς αυτό τον ήχο από το υπερπέραν και επανέρχεσαι στην πραγματικότητα…. το ξυπνητήρι χτυπά και η ιστορία πηγαίνει κάπως έτσι… σηκώνεσαι με βαριά καρδιά, πηγαίνεις τουαλέτα και το πρώτο πράγμα που θέλεις να βάλεις στον οργανισμό σου είναι καφεΐνη wrong…. Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει το αυτοκίνητο σου αν πρώτα δεν έχεις βάλει βενζίνη; Μάλλον όχι. Κάπως έτσι και ο οργανισμός σου χρειάζεται το πρωινό. Διάβασε παρακάτω τους λόγους που χρειάζεσαι το πρωινό.

Λόγος #1:

Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος κοιμάται 6 με 7 ώρες, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οργανισμός του έχει μείνει νηστικός για τόσες ώρες, ώρες όμως που δεν σταμάτησε να λειτουργεί και τα επίπεδα της γλυκόζης έχουν πέσει γιατί έχουν χρησιμοποιηθεί όλο το βράδυ για τις λειτουργίες του.

Λόγος #2:

Ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου από το πρωί που σηκώνεσαι από το κρεβάτι οπότε είναι σε διαδικασία λειτουργίας όλη μέρα και αυτό βοηθά να κρατήσεις το βάρος σε ένα σταθερό επίπεδο. Το να ξεκινάς την μέρα σου με ένα καλό πρωινό σε κρατάει χορτάτο όλη μέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανά πεινάσεις αλλά θα χορτάσεις με λιγότερο φαγητό και θα έχεις περισσότερη ενέργεια να αποδώσεις μέσα στη μέρα σου.

Λόγος #3:

Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα, ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες  όπως δημητριακά ολικής άλεσης με ένα συνδυασμό φρούτων είναι ικανό να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας του εντέρου.  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply