Πρόσωπο

Τρία βήματα για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

4 Οκτωβρίου 2017

Για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας θα πρέπει να έχουμε μια υγιή και καθαρή επιδερμίδα. Εάν προσέχουμε και φροντίζουμε την επιδερμίδα μας όποιο προϊόν και να χρησιμοποιήσουμε θα έχει καλό αποτέλεσμα.

Θα σας μιλήσω για τα βασικά βήματα για έναν καλό καθαρισμό και χωρίς να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Μπορείτε να βρείτε κάποια στιγμή της ημέρας ώστε να κάνετε αυτή τη διαδικασία και να σας γίνει συνήθεια. Μια καλή ώρα για να κάνετε τον καθαρισμό σας είναι το βράδυ έτσι ώστε να ξαπλώσετε με καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Πάμε να δούμε λοιπόν τα βήματα του σωστού καθαρισμού:

#1 Αρχικά κάνουμε καθαρισμό της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιείτε ένα προϊόν για καθαρισμό προσώπου. Η επιλογή θα γίνει ανάλογα με την επιδερμίδα σας. Στην αγορά θα βρείτε διάφορα είδη καθαριστικών προϊόντων όπως σε μορφή τζελ, αφρού, λαδιού κ.α. Εγώ προτιμώ τη μορφή τζελ γιατί απλά ρίχνω νερό στο πρόσωπο, εφαρμόζω το τζελ, κάνω ελαφρύ μασάζ και ξεπλένω. Είναι πιο απλή και γρήγορη η εφαρμογή. Επίσης, το χρησιμοποιώ και για να αφαιρέσω το μακιγιαζ. Το δικό μου αγαπημένο είναι της LA ROSHE POSE της σειράς EFFACLAR. Εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή με τάση για ακμή θα σας βοηθήσει πολύ αυτό το προϊόν, τουλάχιστον εγώ το λάτρεψα.

#2 Προχωράμε στην απολέπιση.

Χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας scrub, και πάλι επιλεγμένο ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Υπάρχουν προϊόντα απολέπισης που είναι ελαφριά η σύνθεσή τους και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Φροντίστε όταν εφαρμόσετε το προϊόν και κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας, θυμηθείτε να τρίψετε λίγο πιο έντονα κάποια σημεία όπως τη μύτη, το μέτωπο και στο σαγόνι. Έπειτα ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Ένα τέτοιο προϊόν το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ είναι το pure clay glow scrub της L’OREAL paris/skinexperts.

#3 Προχωράμε στην ενυδάτωση.

Απλώνουμε την αγαπημένη μας ενυδατική κρέμα κάνοντας ελαφρά μασάζ στην επιδερμίδα. Εάν τη διαδικασία αυτή την κάνετε το βράδυ φυσικά θα χρησιμοποιήσετε την κρέμα νυκτός σας. Την κρέμα θα την απλώσετε αφού στεγνώσετε καλά το πρόσωπό σας με την πετσέτα. Εγώ το τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ μία ενυδατική κρέμα η οποία με εντυπωσίασε πολύ με την ενυδάτωση που χαρίζει στην επιδερμίδα όπως και το πόσο λαμπερό και υγιή φαίνεται το δέρμα έπειτα. Είναι η κρέμα της εταιρείας KIEHL’S ultra facial moisturizer.

Είναι σημαντικό να έχουμε υγιή επιδερμίδα. Πρέπει να την προσέχουμε και να την περιποιούμαστε, και όχι βέβαια μόνο το σημείο του προσώπου μας. Προσπαθήστε να εντάξετε αυτά τα λίγα βήματα στο πρόγραμμά σας και φυσικά να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα για την επιδερμίδα σας.

Guest Post:Mary.

Tip:

Το σαββατοκύριακο που θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο ενδιάμεσα του βήματος της απολέπισης και της ενυδάτωσης μπορείτε να κάνετε την αγαπημένη σας μάσκα.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply