Συνταγές

Ζύμη για πιτάκια: Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ

17 Ιουλίου 2018
zimi-gia-pitakia

Θέλεις ένα σκακ για να την λιγούρα; Ετοίμασε Πιτάκια!

Μια επιλογή που θα σε βοηθήσει πολλές φορές, από το πρωινό μέχρι την παραλία.

Η γέμιση συνήθως πάει με τα δικά σας γούστα, εγώ επιλέγω λουκάνικα, γιατί είναι πιο εύκολα και γρήγορα.

Παρακάτω σας παραθέτω την συνταγή που βρήκα, θα σας γράψω την ζύμη και από κι έπειτα βάλτε όποια γέμιση εσείς θέλετε!

Υλικά:

Για 40 κομμάτια.

1 κούπα χλιαρό νερό.

1 φακελάκι ξερή μαγιά.

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο.

1 κ.γ κοφτό αλάτι.

1 φλι. του ελληνικού καφέ, ελαιόλαδο.

Περίπου 3 κούπες αλεύρι, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.

Για το άλειμμα:

1 κρόκο.

115 γρ.  βούτυρο ή μαργαρίνη.

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και να μην κολλάει.

Έπειτα, χωρίζουμε σε 5 ίσα μπαλάκια.

Σε αυτό το σημείο ετοιμάζουμε την γέμιση μας.

Θα ξεφύγω από την κανονική εκτέλεση της συνταγής και θα σας πω τον δικό μου τρόπο ανοίγματος.

Κόβω ένα χαρτί λαδόκολλα και το τοποθετώ στον πάγκο, από πάνω βάζω το ένα μπαλάκι και ξανά ένα χαρτί λαδόκολλα.

Ανοίγουμε το ζυμάρι όσο πιο στρογγυλά μπορούμε.

Αφού, το ανοίξουμε χωρίζουμε το φύλλο σε 8 κομμάτια, σαν πίτσα.

Βάζουμε την γέμιση, διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές πάνω από την γέμιση και τυλίγουμε σαν κρουασάν.

Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ταψί και τα αλείφουμε με κρόκο. Ανάμεσα στα πιτάκια βάζουμε κομμάτια απο βούτυρο ή μαργαρίνη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C, πάνω-κάτω για περίπου 30-35 λεπτά. Μέχρις ότου να πάρουν χρώμα.

Επίσης, μπορείτε να τα ετοιμάσετε και να τα βάλετε ψημένα στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείτε θα είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά.

Προσωπικά αυτό κάνω, πιάνομαι μια φορά κάνω μεγάλη ποσότητα και τα βάζω στην κατάψυξη.

Μήπως έχεις κάποια άλλη συνταγή να προτείνεις;

Πηγή: magyreuontas.blogspot.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply